Last van onzuiverheden?

‘Ach, die puistjes gaan wel weg als je niet meer in de pubertijd zit.’ Maar ben je allang je tienerjaren uit en lijken die puistjes maar niet te stoppen? Je bent niet de enige: ongeveer 20% van de vrouwen in hun twenties en thirties heeft nog steeds last van puistjes.Ik heb het dan niet over die ene pukkel die rond de menstruatie kan opkomen, maar over echt aanhoudende onzuiverheden. Goede skincare, voldoende slaap en beweging hebben een goed effect op je huid, maar ook wat je eet is heel belangrijk!

Probeer de volgende producten eens te minderen…

Frisdrank en snoep
Frisdrank en snoep bevat, zoals je waarschijnlijk wel weet, veel suiker. Suiker zorgt voor een snelle stijging van het bloedglucosegehalte. Een hoog bloedglucosegehalte leidt vervolgens tot een serie van reacties waardoor het androgeenpeil stijgt. Dit stimuleert de talgproductie waardoor poriën verstopt raken.

Melk
Koemelk is eigenlijk voor de kalf om te groeien en het zit dan ook vol met vitamines, mineralen en… hormonen. Laat dat laatste nou één van grootste oorzaken zijn van acne. Dus kies in plaats daarvan gewoon voor een ander soort melk, zoals soja-, kokos-, amandel-, of rijstmelk.

Vlees
Dieren die gefokt worden in de bio-industrie krijgen vaak cocktails van groeihormonen en antibiotica toegediend om ze snel te laten groeien en te voorkomen dat ze ziek worden. Als je zo’n stuk vlees eet, krijg je automatisch een deel van die cocktail aan hormonen en antibiotica binnen. Dit kan ervoor zorgen dat je eigen hormoonhuishouding uit balans raakt en dat kan weer leiden tot ontstekingsreacties en acne.

Kant-en-klare-soep
Hoewel je zou denken dat zulke soeppies geen kwaad kunnen, is niets minder waar. Er zit namelijk veel zout in en dit houdt water vast. Dit kan ervoor zorgen dat je huid droog wordt.

Ik hoop dat ik je verder geholpen heb met dit lijstje voedingsproducten. Voeding heeft dus invloed op de huidcyclus samen met hormonen, stress, slaap, beweging, roken en zon. Daarom is er helaas niet 1 super truc die acne volledig doet voorkomen. Kijk naar waar jouw verbeterpunten liggen.

Contact me