Do’s en dont’s voor de aanstaande bruid.

Binnenkort is het zover! Jullie trouwdag! Dit is één van de mooiste dagen uit je leven en waarschijnlijk ook de meest gefotografeerde dag uit je leven. Dan wil je natuurlijk stralend voor de dag komen. Daarom heb ik 7 do’s en 7 dont’s op beautygebied voor jou als aanstaande bruid.

Do’s

1. Een proefsessie boeken
Het is altijd mogelijk om voor jullie bruiloft een proefsessie te boeken. Bij zo´n proefsessie kun je vast kijken hoe de uitwerking is van het kapsel en de make-up je zelf in gedachten had. Je zult niet de eerste bruid zijn die tijdens de proefsessie nog besluit dat je het compleet anders wil, dus dit is zeker geen overbodige luxe!

2. Vooraf inspiratie opdoen
Natuurlijk kan een make-up en haarstylist advies geven, maar het is toch slim om vooraf wat inspiratie op te doen. Kijk vooral op internet naar plaatjes en neem deze mee naar je make-up en haarstylist. Dat legt een stuk makkelijker uit wat je in gedachten hebt.

3. Je haar extra goed verzorgen
Een bruidskapsel is zoveel mooier als het met gezond haar gemaakt wordt. Gebruik voldoende voedende producten om je haar niet uit te laten drogen en verwen je lokken zo nu en dan met een haarmaskertje. Doe dit overigens niet de avond voor de bruiloft, hierdoor kan je haar namelijk te glad worden om er goed mee te kunnen werken.

Als je nog langs de kapper wil om je haar te laten verven of de puntjes te knippen, dan raad ik je aan om dat niet in de week voor je trouwdag te doen maar bijvoorbeeld twee of drie weken van tevoren. Mocht de kleur dan toch niet helemaal naar wens zijn, heb je de tijd om er nog iets aan te veranderen.

4. Touch up
Vraag je visagiste/ hairstyliste voor een Touch up. Zo kan zij halverwege de lange dag je make-up en haar bijwerken of bijvoorbeeld voor de avond je oogmake-up iets extra aanzetten.

5. Toilettasje
Zorg voor een klein tasje met alles voor een kleine opfrisbeurt; (anti-glans)poeder, lippenstift en haarlak zijn essentieel. Schakel jouw bruidsmeisje, ceremoniemeester of getuige in om dit de hele dag bij zich te houden.

6. Manicure
Als die ring eenmaal om je vinger zit, wil iedereen hem bewonderen! Dit betekent ook dat iedereen jouw handen van dichtbij bekijkt. Al ben je een nagelbijter of heb je niet zulke lange nagels van jezelf, een kundige nagelstyliste zal er zeker iets moois van weten te maken. En zeg nou zelf, met mooie verzorgde handen en nagels showt die mooie ring toch een stuk fijner!

7. Goed smeren
Met smeren bedoel ik gezichtscrème om je huid goed te laten hydrateren. Dit hoeft niet de duurste crème te zijn, maar eentje die geschikt is voor je huid en het liefst één die je kent. Het laatste wat je wil is een allergische reactie zo vlak voor je trouwdag. Droge plekjes zijn moeilijker te camoufleren en door je huid goed te reinigen en in te smeren, ga je dit tegen.

Don’ts

1. Opmaken met jurk aan
Laat nooit make-up aanbrengen met je prachtige jurk aan. Als de make-up valt, valt dit op je jurk en begin je de dag al met vlekken. Kan het niet anders, bedek de jurk dan met een make-up schort of grote handdoek zodat er geen vlekken kunnen ontstaan op de jurk.

2. Strakke tijdsplanning
Haastige spoed is zelden goed. Zorg dat je op tijd begint met je haar en make-up op de grote dag. Wanneer je te laat begint en er gaat iets mis, heb je direct stress. Daarnaast is de kans, met al dat gehaast, dat je haar of make-up minder of minder netjes gedaan wordt door gebrek aan tijd. 

3. Buiten je comfortzone gaan
Een bruid moet de mooiste versie van zichzelf zijn, niet als een complete vreemdeling.Het is leuk om eens iets anders te proberen voor je bruiloft, maar het moet wel bij je passen. Laat je dus niet iets aanpraten waar jij je eigenlijk niet prettig bij voelt. Als jij je fijn voelt, ga je namelijk vanzelf stralen!

4. Fake tan
Ga niet voor een nep bruin kleurtje twee dagen voor de grote dag. Dit kun je, net als wimpers en wenkbrauwen, beter een paar maanden van tevoren testen voor de perfect zongebruinde- en natuurlijk ogende huid.

5. Puisjes uitknijpen
Knijp geen puistjes uit en krap geen korstjes open net voor je trouwdag. Je wilt natuurlijk niet met allemaal rode plekjes rondlopen op de grote dag.

6. Niet eerlijk durven zijn
Ben je niet helemaal tevreden? Heeft jouw stylist je haar of make-up niet helemaal naar jouw zin gedaan? Durf dit te bespreken, anders zal je er later spijt van krijgen!

7. Onrealistische verwachtingen hebben
Soms willen bruiden precies hetzelfde kapsel of make-up als op de foto die ze op internet gevonden hebben. Helaas is dit lang niet altijd mogelijk. Elk haar en gezicht is anders. Foto’s zijn fijn om te verduidelijken wat jij ongeveer wil, maar jij blijft jouw unieke zelf. En zeg eerlijk, dat is toch eigenlijk alleen maar mooi?!

Contact me